top of page

Keuzes, keuzes, keuzes

Als een bruid heb je zo veel wat je moet beslissen. Welke jurk wil ik, welke locatie kiezen we, wat doen we met het eten, hoeveel mensen nodigen we uit en dan (hoe kan het ook anders in een blog van een fotograaf) welke trouwfotograaf kiezen we?

En niet alleen jullie maken keuzes, ook wij als trouwfotografen moeten keuzes maken. Het heeft voor mij even geduurd voordat ik begreep wat voor stijlen er allemaal zijn in bruidsfotografie land. Geen idee dat daar zo veel verschil in zat. Gelukkig zijn er sites die daar aandacht aan besteden, zoals bijvoorbeeld the perfect wedding. Maar ook wij trouwfotografen maken het elkaar soms enorm moeilijk door er wellicht iets te veel mee bezig te zijn en dan vooral elkaar lichtelijk gek te maken.

Ik persoonlijk leer veel van mijn mede-fotografen. Maar ook ik denk wel eens.. pfff als ik het al niet meer zie, hoe moeten bruidsparen dan keuzes maken?

Ik ga hier niet mega diep op in, puur omdat ik ook nog steeds niet alles weet. Maar wat mij is opgevallen in stijlen is een beetje het volgende:

- Documentaire stijl (journalistiek), richt zich veelal op echte, pure momenten. De blik, de verhalen die tussendoor gebeuren, momenten die je raken. Sterk in zwarwit en veelal van dicht bij. toch opvallend dat ze heel de dag niet opvallen maar wel alles kunnen vastleggen.

- Traditionele stijl, je weet wel.. die van je ouders.. samen lekker tegen de boom leunen. Zoals je al merkt.. niet een stijl waar ik zelf zo van hou.

- Dromerig, licht en romantisch, ik ben weg van een stijl die vooral door analoge fotografen gemaakt worden. Het is vaak wat overbelicht maar met een heerlijke scherpte-diepte. Iets waar ik mijzelf wellicht ooit verder in ga verdiepen. Wel zie je daar vooral de 'love-shoot' momenten en bijvoorbeeld mooie close-ups van details.. wat minder richten zij zich op emoties (vraag daar dus ook even naar.. het kan zijn dat ze er alleen niet zo mee adverteren)

- Lifestyle, wat meer echte, pure kleuren, technisch correct, vrolijk en vol details. Het lijkt op de stijl hierboven maar is vaak minder licht. Het is voor mij een beetje te vergelijken met wat je in de magazines ziet.

- Moody, dit vind ik ook een geweldige stijl, waar ook veelal de love-shoot onder de aandacht worden gebracht of net wat andere invalshoeken maar alles in een wat donkerdere nabewerking. Wat meer moody dus. Zelf vind ik het prachtig maar te donker naar mijn eigen smaak. (Leuk he al die keuzes ;-) )

- Creatief, en dit op vele manieren, denk aan gebruik van externe belichting in combinatie van prisma's en dan krijg je bijvoorbeeld silhouetten met allerlei kleuren en reflecties. Prachtig en heel moeilijk. Vaak ook ontzettend sterk in lijnen en architectuur en achtergronden. Echt een vak apart!

Volgens mij mis ik er nog veel hoor! Maar wie weet herken je het een beetje wanneer je op zoek gaat naar trouwfotografen. Vergeet niet dat het voor ons een vak is, met vele investeringen en ook om dingen aan te leren moeten we veel tijd en geld vrijmaken.

Wat is nu mijn stijl? Eigenlijk een mix om eerlijk te zijn. Iets wat mij heel natuurlijk af gaat en totaal geen moeite kost zijn momenten vast leggen.. echt journalistiek dus. Maar ik grijp wel eens in, bijvoorbeeld ik schuif iets aan de kant wanneer het kan. Daarnaast heb ik een tijdje fashion en portret gefotografeerd en dat ik combineer ik tijdens mijn love-shoots. Ik hou van romantisch en stylish.. net als mijn boudoir, zijn het meer magazines foto's, lifestyle. Ik kijk ook naar details en vind het leuk die vast te leggen.

Nu ik zelf beter weet wat ik doe en waarom ik het doe, kan ik ook beter mijn bruidsparen informeren en tevens laten zien op social media wat ik doe. Afgelopen jaar was flink zoeken, maar ik ben heel blij met de keuzes die ik heb gemaakt.

Let maar eens op wanneer je door mijn instagram scrollt.. romantiek, details en momenten.. What's your favourite?

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page