top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

MOETEN WIJ POSEREN?

Nee, het liefste maak ik foto's die ongeposeerd en natuurlijk zijn. Het is mijn missie om herinneringen en momenten vast te leggen die echt en spontaan zijn. Tijdens jullie foto moment samen probeer ik echte connectie tussen jullie vast te leggen en ga ik op zoek naar losse, ongedwongen momenten. Voor familieportretten laat ik jullie op de juiste plek plaats nemen en geef daarbij aanwijzingen. Tijdens de ceremonie, receptie, diner en feest meng ik mij tussen de gasten. 

MAAK JIJ OOK TRADITIONELE FOTO’S?

Ik maak alle foto’s die jullie verwachten van een goede huwelijksfotograaf. Mijn voorkeur gaat uit naar details shots die spontaan zijn, denk aan foto's van het indoen van oorbellen ipv het klaarleggen van alle sieraden. Of het lopen met het boeket in de hand ipv een losse foto van het boeket. Ik richt mij liever op kleine details die mij opvallen en die typerend zijn voor jullie als stel. Daarnaast maak ik enkele artistieke zwartwit foto's waar Kim Hart Fotografie inmiddels om bekend staat.

WERK JIJ OOK IN HET BUITENLAND?

Ja, maar wel maar een beperkt aantal per jaar. Een zogenoemde ´destination-wedding kan erg mooi en speciaal zijn doordat je ander licht en een andere omgeving hebt. Ook is het heel leuk om een aantal dagen omringt te zijn door de hele groep. Wel fotografeer ik deze bruiloften nooit alleen. Het klimaat en het reizen vergt veel van een fotograaf dus ik zorg voor de beste omstandigheden voor mezelf. Denk hierbij aan het aanwezig zijn een dag van te voren en een dag daarna. Ik vlieg nooit voor een dag op en neer en neem altijd een second shooter mee.

KUNNEN WE MOOIE AFDRUKKEN VAN DE FOTO´S MAKEN?

Ja, ik lever de foto’s in hoge kwaliteit aan, zodat jullie prachtige vergrotingen kunnen laten maken. 

EET JIJ MEE?

Overdag ben ik met een broodje en koffie al helemaal tevreden.´s Avonds bij het diner, eet ik het liefst in dezelfde zaal mee. Zo mis ik geen moment en kan ik die spontane speech vastleggen. Ook heb ik gemerkt dat ik door er al heel de dag bij te zijn, inmiddels echt een van jullie ben geworden en zo een band heb opgebouwd met de rest. Het voelt heel raar om dan apart te moeten zitten. Je hoeft mij niet tegenover je neer te zetten maar wel graag ergens waar ik alles in de gaten kan houden en snel kan reageren. 

HOE HUUR IK JOU IN?

Om de kwaliteit te waarborgen fotografeer ik maar 1 huwelijk per dag en maximaal 2 per week met een maximum van 18 bruiloften in een jaar om kwaliteit te kunnen waarborgen. Wie het eerste komt, wie het eerst maalt. Wees er daarom snel bij; stuur een mailtje of maak een vrijblijvende afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek. Zodra de offerte is geaccepteerd, staat jullie datum officieel vast waarop ik kom fotograferen.

UIT WELKE TROUWALBUMS KUNNEN WE KIEZEN?

Ik ontwerp zelf de trouwalbums en laten deze buitenshuis drukken met materialen van de allerhoogste kwaliteit. Zo hebben jullie er vele generaties lang plezier van. Mijn albums worden gemaakt door Konpoli die alleen aan professionele fotografen levert. Er is een ruime keuze aan albums, zodat jullie de meest unieke en stijlvolle producten kunnen bestellen die te verkrijgen zijn.

BINNEN WELKE TERMIJN ONTVANGEN WE DE FOTO´S?

Na jullie bruiloft en na het overzetten en backuppen van alle bestanden ga ik keihard aan de slag met jullie Preview Slideshow - jullie hoogtepunten op muziek. Het doornemen en selecteren van ongeveer 5000 foto's kost natuurlijk veel tijd, iets wat niet iedereen beseft ben ik achter gekomen. Ik doe hier gemiddeld twee weken over doordat ik enkele foto's extra artistiek bewerk, dit is vrij tijdrovend maar onderscheid mijn stijl met de rest. Jullie ontvangen dan de slideshow op HD en de losse foto's uit de slideshow op hoge resolutie. Daarna ga ik hard aan de slag om de foto´s terug te brengen naar een perfecte samenvatting. Ook deze beelden worden stuk voor stuk nabewerkt door mijzelf, je moet denken aan 60% kleur en 40% zwartwit of naar jullie eigen voorkeur hierin. Dit duurt meestal zo een 7-8 weken maar in het hoogseizoen kan dat soms enkele weken langer zijn. Daarna ga ik naar aanleiding van jullie favorieten, die jullie hebben aangegeven in de online gallery, werken aan een geweldig album. Het is mijn doel om de mooiste foto´s naar tevredenheid zo snel mogelijk te leveren. Ik wil stuk voor stuk geweldige foto’s afleveren, waar ik net zoveel passie en enthousiasme in steek, als in jullie dag fotograferen!

WAAROM ZOUDEN WIJ VOOR JOU KIEZEN?

Het vastleggen van jullie bruiloft is mijn oprechte passie en waar mijn persoonlijkheid, ervaringen en interesse in samen komen. Inmiddels heb ik ruim 50 bruiloften gefotografeerd en de nodige ervaring om met alle lichtomstandigheden om te gaan. Ik heb enorm veel geinvesteerd in training en coaching (waaronder bij een Spaanse Top fotograaf) en de nodige (buitenlandse) workshops en conferenties gevolgd. Binnen twee jaar mag ik mij al bij de top 10 beste trouwfotografen van de Benelux noemen (2019 - Masters of the Benelux) en tot de top 100 van de wereld (2019 - Fearless Photographers) doordat ik een aantal fel begeerde (Internationale) awards binnen gehaald. Maar vooral mijn mogelijkheid om me aan te passen aan iedere omstandigheid en het aanvoelen van sferen zorgt er voor dat ik meer een vriendin dan een vreemde ben op jullie dag. Passie, Professionaliteit en Plezier zijn enkele steekwoorden die mijn werk omschrijven. Daarnaast werk ik met twee fullframe camera's, schiet ik op twee kaarten tegelijk en heb ik een driedubbele backup. Het is meer dan simpelweg wat foto's maken, het is een absoluut vak.

WAT IS DE INVESTERING?

De tarieven voor een huwelijkscollectie zijn altijd Inclusief de foto’s in hoge kwaliteit, Highlight slideshow en een online gallery en een luxe met de hand gemaakte album. In elke bruidsreportage zit weken werk en alles wordt met zorg afgerond. Uitvoerige uitleg over mijn tarieven is te vinden onder Bruiloften tarieven.

KUNNEN WIJ ONS EIGEN PAKKET SAMENSTELLEN?

Ik heb verschillende huwelijks collecties met zorg voor jullie samengesteld. Eventueel kunnen jullie huwelijks collectie’s aanvullen met extra items, zoals extra uren of een second shooter. Mijn collectie’s bestaan uit aan één gesloten uren. Een collectie downgraden met dezelfde bedragen is niet mogelijk, ik maak dan graag een offerte op maat.

bottom of page