top of page

Droom jij er van om professioneel fotograaf te worden?

Bijna 8 jaar geleden liep ik op een zomerse ochtend in het bos achter de kinderwagen. Ik zal eerlijk zijn, ik denk niet dat ik ooit in mijn leven zo vroeg uit de veren ben geweest, laat staan wandelen in het bos. Maar, kinderen... ze doen wat met je :-)


En daar liep ik, gewoon wat te wandelen, toen ik opeens iets zag. Een prachtig schaduwspel op het pad voor me, stroken lichtbundels dansten over het pad, de bomen en alles eromheen. En in een opwelling pakte ik mijn telefoon en maakte een foto. En op dat moment was er een passie geboren. Maanden daarna stond ik vroeg op, met of zonder kind, struinde ik bossen, velden, waterplassen of wat voor natuur dan ook af op zoek naar mooie landschapsfoto's. Hoe heerlijk is het internet met al zijn mogelijkheden, en daar vond ik Instagram als perfect platform voor een beginnende amateur fotograaf.


Mijn passie ging niet over, en een klein jaartje verder had ik inmiddels een spiegelreflex camera in mijn hand en beleefde leuke momenten met portret fotografie. Mensen vond ik interessant, en mijn creativiteit kreeg een boost. Nooit gedacht dat er ook maar een greintje creativiteit in me zat, maar jawel hoor! Wat een geweldige ontdekking was dat.


Tot dat moment, waarop ik dacht: Zou ik hier mijn geld mee kunnen verdienen? Is dat überhaupt mogelijk? Dankzij een kans van een goede vriendin, mocht ik mee naar een bruiloft. Iets waar ik nu met schaamte van moet toegeven, dat ik dat destijds als: huis-, tuin- en keuken- fotografie omschreef. Het tegendeel was waar. De momenten op die dag kwamen maar 1 keer voorbij, een bruiloft kan niet meer overnieuw, het licht is overal anders, en het voelde alsof ik een marathon aan het rennen was.


Maar toch... mijn ziel kwam tot leven en ik was verslaafd.


Nu zoveel tijd verder, merk ik dat het delen van mijn kennis, het enthousiasmeren van andere fotografen, en het bij kunnen staan in het proces van zelf ontdekking en ontwikkeling, wat inherent is aan fotografie, er voor zorgt dat mijn andere passie: coaching, alleen maar meer groeit.


Naast het fotograferen van mensen en momenten, vind ik het 1 op 1 coachen van beginnende (of al meer ervaren) fotografen, een eer om te doen. Het geeft mij voldoening en een dankbaar gevoel, net als wanneer ik dichtbij mag komen om te fotograferen. Het is dat dichtbij komen, wat mij geluk brengt. En in tijden van Corona, voel ik dat extra diep.


Dus droom jij er van om professioneel fotograaf te worden? Of ben je al even bezig maar zoek je iemand die eerlijk met je van gedachten wisselt? Iemand die je helpt met je fotografie, met het verder ontdekken van jouw pad, jouw stijl maar ook jouw dromen, het steuntje in de rug, van een kritische blik en behulpzaam gesprek? Dan zou ik je graag willen motiveren en inspireren zodat we samen kunnen gaan voor jouw succes.


Wat houdt coaching precies in?


Eerst maken we vrijblijvend kennis, via videobellen, om te kijken of er een wederzijdse klik is. Daarna kijken we waar je staat en waarnaar jij op zoek bent. We bespreken wat je daarbij nodig hebt en ik maak een persoonlijk plan op, want iedereen is anders. Maar je kunt denken aan: portfolio review en opbouw, technische instellingen, workflow en proces, marketing en communicatie, ondernemen en investeren en dat allemaal omgeven door jou persoonlijke groei en ontwikkeling, gewoon wie jij bent, vertaald door jouw beelden.


Nieuwsgierig geworden? Of eindelijk zo ver om die stap te nemen? Of zit je al even vast? Neem gerust een kijkje op mijn site: https://www.kimhartfotografie.nl/coaching of stuur vrijblijvend een berichtje naar info@kimhartfotografie.nl en wie weet spreek ik je snel!


Liefs Kim

(Foto door Marli Eggelaar)



Comentarios


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page