top of page

Master Award

Het is al weer eventjes geleden, maar momenteel zit ik midden in het hoogseizoen en heb ik iedere weekend een bruiloft. Vandaar dat ik simpelweg niet eerder de tijd heb genomen om een blog te schrijven over mijn gewonnen Master Award.

Wat is nu eigenlijk een Master Award hoor ik je denken. Kijk, wij fotografen doen er wel heel enthousiast over, maar veelal weten bruidsparen echt niet wat het nu eigenlijk is.

De Masters is een foto wedstrijd voor de beste trouwfotografie van Nederland, België en Luxemburg. Elk kwartaal worden nieuwe awards uitgereikt door een (wisselende) internationale jury aan de beste, meest bijzondere en vernieuwende trouwfoto’s. De fotografen die een award winnen mogen zich Masters of Wedding Photography noemen!

Waarom een award voor bruidsfotografie?

De Masters of Wedding Photography NL, Be & Lux (MWP) is gestart vanwege de behoefte van Nederlandse bruidsfotografen voor een award die de beste Nederlandse, Belgische en Luxemburgse bruidsfotografie waardeert.

De beoordeling van de foto’s vindt dan ook alleen plaats door een vakjury van ervaren trouwfotografen. Hiermee voorkomen wij dat fotografen met een groot sociaal netwerk meer stemmen krijgen voor hun foto’s en op die manier prijzen kunnen winnen.

Voor de fotografen is het leerzaam om mee te doen aan deze wedstrijd omdat hun foto’s op het hoogste niveau beoordeeld worden. Indien er een award gewonnen wordt, dan is dit een mooie waardering voor het werk en een teken dat men op de juiste weg zit. Ook kan er veel inspiratie en geleerd worden uit de andere winnende foto’s.

Voor de bruidsparen is het belangrijk dat er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt in de kwaliteit tussen de vele fotografen in Nederland, België en Luxemburg. De Masters of Wedding Photography is een mooie manier om dat onderscheid duidelijk te maken aan iedereen die een echte goede trouwfotograaf zoekt.

Voor mij is deze award extra bijzonder. Deze foto betekent alles wat ik graag vast wil leggen op de dag. Namelijk karakter, liefde, emotie, ongeposeerd en alles behalve standaard. Het is extra bijzonder omdat ik niet wist dat deze lieve vrouw: Aaltje, inmiddels overleden is. Ze is meer dan 90 jaar geworden en werd alom geliefd en gerespecteerd. Het is daarom voor mij ontzettend belangrijk dat ik de toestemming heb mogen ontvangen van haar dochter. Was dit niet het geval, zou ik hem ook absoluut niet erop hebben laten staan.

Ik weet inmiddels welke bruidsparen het gelukkigst worden van mijn fotografie, namelijk de bruidsparen die:

- Niet van poseren houden of van standaard fotografie,

Maar wel:

- Van het leven genieten,

- In het moment kunnen zijn,

- Van 'Echt' houden

(En die wel van een geintje of flauwe humor houden...)

Ik ben erg trots op mijn award, en ik vind dat wij bescheiden Nederlanders dat ook wel een keer mogen zijn. maar het meest trots ben ik toch wel wanneer ik de foto's lever en mijn bruidsparen even een traantje weg moeten pinken. Dan weet ik dat ik dierbare herinneringen heb vast mogen leggen en daar voel ik mij dan weer heel nederig over!

Liefs,

Kim

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page