top of page
boudoir
boudoir
boudoir
boudoir
boudoir
boudoir
boudoir
boudoir

1-op-1 Boudoir Workshop

Leer alles over Boudoir fotografie

Boudoir fotografie, wat is dat nu eigenlijk? Daar zijn allerlei opvattingen, meningen en (voor)oordelen over. Wikipedia verteld er het volgende over: Een boudoir (uit het Frans, afgeleid van bouder, dat pruilen betekent) is letterlijk een pruilkamer, maar was een - in de achttiende eeuw vooral in Frankrijk populair - meestal elegant ingericht vertrek, waarin de vrouw des huizes zich kon terugtrekken.

Nou, ik kan je vertellen, dat iedere fotograaf (en iedere vrouw die zich in deze stijl laat fotograferen), er weer anders over denkt. Waar het voor mij op neer komt, is het vastleggen van een vrouw in lingerie. Ik let daarbij op; het zo voordelig mogelijk fotograferen van houdingen, expressies en vormen. Daarbij wil ik graag vrouwelijke, stijlvolle en elegante foto's maken. Mijn ervaring met model fotografie helpt mij om de vrouw op haar gemak te stellen, helpt mij de vrouw aan te sturen en aanwijzingen te geven, helpt mij zien wat iemands goede hoek is en wat opvalt in positieve zin. Met andere woorden, ik zie het mooie in de vrouw, en dit zie ik zonder na te denken of naar op zoek te gaan, ik zie dat gewoon. Dat zorgt er voor dat ik vrij snel een reeks prachtige foto's heb waarop de vrouw zegt: Wauw ik wist niet dat ik er zo uit kon zien.. en voila.. de reden waarom ik Boudoir fotografeer.

Nu geef ik met regelmaat workshops, in het verleden in groepen maar tegenwoordig alleen nog maar 1-op-1. De reden daarvoor is dat ik op deze manier veel gerichter vragen kan beantwoorden, meer te weten kom over de cursist en de beweegredenen en tijd over hou om samen beelden te bespreken en eventueel samen foto's na te bewerken. 

Een workshop Boudoir fotografie gaat als volgt:

We spreken af op een door mij afgesproken locatie en we beginnen met een korte kennismaking, we bekijken je portfolio, website of wat jij wilt maken. Tevens gaan we dieper in op wie jij bent, wat jij doet en vooral: waarom? In de tussentijd gaat het model zich klaarmaken waarnaar we samen gaan fotograferen. Ik laat zien en leg uit hoe ik het doe en uiteraard ga jij ook zelf aan de slag. Tijdens een lunch laden we de foto's in en samen maken we een selectie. Deze gaan we daarna bespreken en nabewerken en zo krijg jij meteen mooie foto's voor je portfolio.

Een sessie duurt om en nabij de 5 uur en de kosten hiervoor zijn €850,-

Dit is dus inclusief uitleg, professioneel model, lunch en portfolio gebruik.

Heb je nog vragen? Je mag me mailen, bellen of kom gezellig even langs! ​ 

bottom of page