Senioren zijn niet suf

Waar ik spijt van heb? Dat ik geen foto's van mijn grootouders heb op het einde. Geen mooie, liefdevolle, respectvolle foto's waar ze alleen op staan, en ook niet waar ik samen op sta.

En daar ben ik een beetje verdrietig om.

Tijdens bruiloften krijg ik een unieke kans om ouderen vast te leggen. Ze zijn omringt door familie en vaak genieten ze het meeste van iedereen. Dit ontroerd mij. Ik voel hun liefdevolle blikken en zie hun ogen stralen.

Wanneer het kan leg ik ze vast, alleen of in combinatie met familie. En het zou niet de eerste keer zijn wanneer een portret hiervan gebruikt wordt op hun eigen begrafenis.

Ik voel me oprecht zo op mijn gemak bij ouderen. Mijn innerlijk wordt kalmer. Mijn compassie sterker.

Daarom wil ik hier meer mee doen. En daarom bied ik speciaal Senioren fotografie aan. https://www.kimhartfotografie.nl/senioren

Volgens mij zijn er een aantal dingen belangrijk in mijn werkwijze, nml:

Rust, respect en humor.

Laten we een andere kant van stereotype ouderen tonen. Laten we het karakter, de wijsheid en het altijd nog aanwezige kind in ze naar boven halen.

Ik fotografeer het liefste met energie. Dat klinkt zweverig maar dat bedoel ik niet zo. Ik bedoel dat ik mij aanpas aan de energie van de ander. Ik stel op het gemak, ik hoop vertrouwen te winnen en vooral de echtheid te kunnen vangen. Daarom is het leuk om iets te doen waar hij of zij in hun element is. Wellicht een museum, of simpelweg omringt door kleinkinderen.

Het liefste werk ik met een zo klein mogelijke groep. Niet meer dan 5 personen. Daarbij gaat mijn focus dus uit naar de hoofdpersoon en dat is wat ik zal vastleggen. Ik hoop op een oprecht portret en aangevuld met de gebeurtenissen in het moment. Geen geposeer, tenzij het ok voelt. Geen gehaast.

- Een sessie duurt ongeveer 2 uur en wanneer mogelijk drinken we eerst een kopje koffie samen

- Online gallery met prive password

- 40 bewerkte beelden op hoge resolutie via Wetransfer

- Album 15x15 (30 pagina's)

(incl btw, maar excl reiskosten a 0,30 cent per km)

Kosten zijn:

€299,-

Tevens werk ik aan een project "Old Souls" waarbij ik senioren over de 90 hun levensverhaal laat vertellen en opschrijf met daarbij fotografie. Mijn doel ik een boek te maken, te exposeren en ouderen in een nieuw positief daglicht te brengen. Meer informatie daarover vind je hier: https://kimdenhartog.wixsite.com/oldsouls/old-souls

Lensculture heeft hierover een review geschreven:

Your photographs really do make an impact, and by extension move the audience. What pleases me the most is the balance between your artistic intention, which is obviously intense, with the respectful way you are approaching your subjects. You have given a fresh look at the notion of "third age." Most people think that elders are retired and unproductive people that should be treated in a particular way. This social stereotype is common in many cultures, especially in the western world. You managed to make a strong visual commentary on this topic, showing that every age has its bright side.

The pictures penetrate the actual thing all the way to its core. The lack of color, as well as the hard contrast, becoming the creative touch that turns the depicted characters from tragic figures, as most people think, to lovely comic heroes of joyful novels. When I first saw your work, I felt that the contrast was too much, but gradually I changed my mind. The contrast has to be exactly like this, hard and graphic, to balance the "sweetness" of some images, keeping the photos away from being mere sweet depictions of some poor elders. Again, Kim, you are a very skillful photographer. Your approach is genuine and well-defined. I see great potential in this project, and since my job is to help you progress, I strongly encourage you, to go above and beyond any limits. I look forward to seeing more in the future

https://www.lensculture.com/kim-rooijackers-3

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2021 BY KIM HART FOTOGRAFIE | WAALRE, NOORD BRABANT | INFO@KIMHARTFOTOGRAFIE.NL | 06-46155254

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle